Inför körkort för egenföretagare!?

Varför tar inte egenföretagarna ansvar för sina avtal, varför inbillar sig företagare i Sverige att svensk lag inte gäller för dem?

Jag verkar i Sveriges mest kontroversiella bransch, telekombranschen. Bolaget som jag startade för 9 år sedan heter Telisol och det skulle antagligen ta 9 år eller en bok för att beskriva de olika skedena som bolaget Telisol har gått igenom. Framgångar och motgångar hade varit omöjliga att beskriva utan att peka finger på såväl oss själva som partners, konkurrenter, kunder och enskilda individer, i och utanför organisationen.

 

Telisol tar nytt grepp och ansvar!

Under 2014 har jag och Telisol börjat titta på hur vår kultur fungerar. Bidrar vi till att telekombranschen ser bättre ut eller är det faktiskt så att vi motverkar den?

Vi kom fram till att Telisol och ALLA andra i branschen faktiskt motarbetar varandras framtid. Telisol som organisation går idag kollektivt ut och säger. – Vi erkänner att vi gjort fel. Vi kämpar för att låta våra kunder vara flexibla i sitt arbete och vi kämpar för att de ska vara nöjda.

 

Vi måste mötas för att lyckas

Det är inte bara Telekombranschen och Telisol som måste förändras utan även våra kunder! Telisol arbetar bara mot företag, det undantag som finns är enskilda firmor som faktiskt också räknas som privatpersoner. Det innebär att Telisols och branschens kunder också måste bli bättre kunder.

 

Vilka ansvar har vi?

Telisol säger att vårt ansvar är att ge kunderna bättre möjligheter till ånger och justeringar. Framförallt så måste vi göra rätt från början så att kunden inte behöver ångra sig eller blir en missnöjd kund. Det är dock så att Sveriges företag MÅSTE lära sig att INTE ingå avtal som man inte sen kan eller vill hålla!

 

Lär Sveriges företag att följa svensk lag!

Så här är det! Som företagare i Sverige har vi ingen lagstadgad ångerrätt. Har du som enskild firma ingått ett avtal som rör din enskilda firma så skyddar inte konsumentköplagen din firma.

Avtalet du tecknat ÄR, enligt svensk lag, bindande vare sig du vill det eller inte. Svenska företag måste lära sig detta! Om du inte vill eller kan så ska du inte vara näringsidkare eller företagare. Det kan tyckas för jävligt att jag blir stoppad av polisen om jag kör för fort men jag står väl inte och påstår att jag blivit lurad. Vi måste ta ansvar för de handlingar vi gör som individer och företag. Detta gäller för alla företag, Telisol gör det och våra kunder måste också göra det.

 

Inför körkort för egenföretagare

Detta är mitt förslag. Du ska avlägga ett prov innan du får igenom din bolagsansökan för att få starta eller driva företag. Du måste visa att du faktiskt har förstått att du inte längre är en privatperson som kan köpa tröjan på fredagen, ha den på en fest på lördagen och lämna tillbaka den på måndagen. Om du inte kan leva med detta så SKA DU INTE VARA FÖRETAGARE! Du är inte kvalificerad för du vägrar att följa svensk lag!

 

Baksidan av Telekombranschen!

Jag ska nu ge er en RIKTIG hemlighet! Alla spottar på företag som Telisol och hela telekombranschen men ingen verkar förstå att denna bespottning uppmanar till kunder som lurar och bedrar OSS! Vet ni hur många gånger det har hänt att en kund beställer en telefon av oss som blir invägd på posten som 450g. Sen ringer kunden och säger att paketet var tomt när han fick det. Men det vägde ju 450g, det måste ha varit något i det? Nej! Vet ni hur många kunder som, medvetet, ändrar en siffra i ett personnummer eller organisationsnummer för att sedan hävda att avtalet är ogiltigt?

 

Skäms på Telekombranschen och skäms på svenska företag! Alla måste förbättra sig för att vi ska kunna samverka i en bättre värld.