Till alla föräldrar: – Vi har kollektivavtal

Efter långa analyser och förhandlingar har Telisol kommit fram till att det är dags att ingå kollektivavtal.

 

Tråkigt!

Denna nyhet är, för oss, tråkig så in i bänken! Det är inte roligt med kollektivavtal. Inte att det i sig är tråkigt att ha kollektivavtal eller att vara kollektivansluten men ämnet är, om man inte har den böjelsen, tråkigt..

 

Ifrågasatta för lönemodell

Vi har som benämnts i tidigare artiklar blivit ifrågasatta för hur vårt lönesystem sett ut. Inte från de som arbetar på Telisol utan ifrån människor utanför Telisol. Det verkade alltså viktigare för andra än för oss att vi är kollektivanslutna. Jag tror säkert att föräldrar och äldre släktingar till våra anställda har ställt frågan: – Har Telisol kollektivavtal? Det verkar helt enkelt som om ett företag med kollektivavtal alltid är bättre och tryggare än ett företag utan kollektivavtal. Nu kan alla föräldrar och vår omgivning andas ut, vi är kollektivanslutna!

 

Säljarnas Riksförbund

Det är här vi valt att ingå vårt avtal. Valet var ganska enkelt eftersom Telisol till största del arbetar med försäljning. Säljarnas Riksförbund har varit kanon tycker vi. De har försökt sätta sig in i Telisol och vår verksamhet för att skapa rätt avtal för oss och våra medarbetare.

 

Fördelar med kollektivavtal

Främst ser vi ju fördelen för alla våra medarbetare. Vi som ledning säger idag att: -Telisol ska byggas för sina anställda. Detta är första steget. På sikt hoppas vi att kunna öka både pensionsersättningar och övriga förmåner till nya nivåer som ligger långt över det som krävs av oss i ett kollektivavtal. Ett kollektivavtal ska enligt oss alltså inte vara ett nödvändigt ont för att omvärlden tycker att vi borde ha det. Det är ett steg för oss att visa att vi påbörjat en resa.

Telisol till medarbetarna!