Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
TELISOL erbjuder arbete UTAN utvecklingsmöjligheter!

TELISOL erbjuder arbete UTAN utvecklingsmöjligheter!

3 years ago 6 7 13420
Share

 

 

 

 

 

 

 

Hur många arbetsgivare levererar sanningen när de söker medarbetare? Är det verkligen så att alla dessa bolag erbjuder fantastiska utvecklingsmöjligheter och framförallt karriärmöjligheter?

Jag ställer dig som läsare nu följande fråga. Har du någonsin sett ett arbetstillfälle annonseras på följande sätt:

 • Vi erbjuder absolut inga karriärmöjligheter
 • Vi kan utlova att du inte kommer att få någon utveckling

DET arbetet hade jag sökt! Nu vet jag i alla fall att den HÄR arbetsgivaren är ÄRLIG!!! Inga falska förhoppningar där inte, du ska sortera gem och du kommer att vara dummare när du går hem än när du gick hit.

 

Jag hamnar nu i en situation där jag måste fråga mig själv som arbetsgivare, VARFÖR måste alla skriva att vi erbjuder allt detta?

Framförallt så tror jag att vi som människor vill förverkliga oss själva. Om jag är 22 år gammal så ska jag helst ha en högskoleutbildning, ha backpackat i Asien i ett år och ha ett bra arbete. För de flesta människor helt omöjligt att förverkliga. Vi söker höga löner och titlar i vårt arbete för att intala oss själva och vår omvärld att vi är framgångsrika. Jag kan aldrig, aldrig åstadkomma detta om företaget jag jobbar på inte lovar mig god utvecklingsmöjligheter och en tydlig karriärstege.

 

Jag vill bli Chef!

crying

 

 

 

 

 

Detta är drömmen för många, att bli chef. Då har man lyckats och därmed förverkligat sig själv. Mina föräldrar kommer tycka att jag är duktig!

Problematiken kommer i att alla inte kan bli chefer. Vi kan utgå ifrån att det krävs minst 2 personer för att en ska kunna bli chef. Då kan fortfarande, i den bästa av världar, bara 50% bli chefer och därmed få de utlovade utvecklingsmöjligheterna. De andra 50% har således blivit lurade av sin arbetsgivare. –Vad hände med min karriär? Jag fick ingen utveckling!

 

Utvecklingssamtalet – 2000 talets stora bluff!

liar

 

 

 

 

 

Två personer sätter sig ner för att diskutera vad den ena parten ska bli bättre på för att nå nästa steg i karriären. Tanken är god men i ärlighetens namn så kanske vi också måste inse att de flesta nuvarande chefer endast har ett intresse att få den andra personen att göra ett bättre arbete och således få den nuvarande chefen att lyckas med sitt arbete.

Personen som ska utvecklas kommer att fundera över – Varför kommer jag inte vidare, jag gör ju allt som sägs på utvecklingssamtalet.

 

Jag säger upp mig!

oldie

 

 

 

 

 

Tro mig när jag säger det, jag har hört följande hundratals gånger, – Jag slutade där för att de inte håller vad de lovar. Jag skulle bli chef, jag skulle bli Key Account Manager och så vidare.

Personen väljer då att söka detta hos nästa arbetsgivare. Detta är helt okej, lycka till. Jag säger inte att detta inte kommer att fungera men jag måste också erkänna att jag är skeptisk.

 

Vi är som vi är vare sig vi vill det eller ej

Min erfarenhet är att, exempelvis en chef, är en chef vare sig personen vill det eller ej. Detta är ett personlighetsdrag som jag tror är svårt att lära sig. En ledare har ju oftast en förmåga att få med sig människor. Ledaren är oftast passionerad i sin natur, varav människor på ett naturligt vis tyr sig till personen i fråga.

 

Hur fungerar TELISOL

Erbjuder vi verkligen INGA utvecklingsmöjligheter? Jo det gör vi och Nej det gör vi inte.

Vi ser det så här. En människa skapar sin egen verklighet även som anställd på TELISOL. Om en anställd vill bli ledare och är en ledare så kommer detta att bli en ledare inom TELISOL. Detta är inget jag kan påverka, jag tror inte på påläggskalvar, människor måste ta ansvar själv, vi delar inte ut ansvar.

 

Vad är TELISOLs ansvar

hands

 

 

 

 

 

 

Vårt enda ansvar är att se till att nuvarande ledare, chefer och ansvariga flyttar sig, går vidare internt eller externt. Det är det enda!

Om nuvarande organisation inte rör sig så kan ju ingen växa av sig själv. Problematiken uppkommer när en ledare inte vågar avveckla sig själv. Man är rädd att tappa makt, bli umbärlig. På Telisol är människor som kan avveckla sig själv de viktigaste människor vi har. De är människor som kan bli vad de vill inom organisationen, utvecklas hur de vill eller till och med bli delägare.

 

Intresse för organisationsschema och summering

org

 

 

 

 

 

 

Alla har sett det, rutorna och linjerna som förklarar hur en organisation styrs. Hur spännande är det att titta på, alla ser likadana ut! Men TELISOLs är intressant utifrån ett perspektiv.

Alla positioner som står med schemat har börjat någon annanstans. Säljare har blivit avdelningschefer och teamledare, kvalitetschefer. Ekonomiassistenter har blivit ekonomichefer osv.

Vi har inte bestämt/utnämnt en enda av dessa ”karriärer”. Det har personerna själva gjort. De har tagit ansvar utan att fråga om lov.

TELISOL kan således bara lova att alla som väljer att arbeta på TELSIOL själv kan få lova sig utvecklingsmöjligheter och en karriär! Vi står inte i vägen!

7 kommentarer

 1. Tommy

  4 år ago

  Hahaha! Jag vill jobba hos er!!! Ni är skitroliga! Ska fundera över mitt nästa “utvecklingssamtal”! Riktigt ball Telisol!!!

  Svara
 2. Steffo

  4 år ago

  Heja Telisol,
  Kan bara instämma med Telisol. Jag har bara haft ett enda vettigt utvecklingssamtal i hela mitt liv och det var när min mamma sa att, – Ska det bli något av dig får du fixa det själv! DIY!! Har märkt att om man bidrar med något vill folk att man stannar på en arbetsplats…märkligt. Skönt att se att någon arbetsgivare uppmärksammar detta.
  Go Telisol Telisol

  Svara
 3. Linda Olsson

  4 år ago

  Jag har sökt jobbet som administratör på Telisol bara pga av detta inlägg! prefekt! Hälsn. Linda

  Svara
 4. Åsa Holmqvist

  4 år ago

  Är chef själv inom servicebranschen och känner igen mig i dessa utvecklingssamtal som inte leder till något allts. Dessa riktlinjer om utvecklingssamtal kommer från högre upp i organisationen för att det “ser” bra ut på papperet, men chefer som jag får sällan verktyg och möjligheter att verkligen förändra och ge de anställda möjlighet till utveckling, många vill men får helt enkelt inte utvecklas… Hoppas fler hade samma utgångspunkt som ni har, då skulle vi se flera människor som tog ansvar och utvecklades. /Åsa H

  Svara
 5. Bojan

  4 år ago

  När öppnar Telisol i Stockholm?!

  Svara
  • Telisol

   4 år ago

   Hej Bojan!

   Bra fråga. Med rätt person kan vi göra det snart. Skicka ett förslag till patrik(a)telisol.se

   MVH

   TELISOL

   Svara
 6. Leffe

  4 år ago

  äntligen någon som beskriver hur vekligheten fungerar. Telisol ni har fattat grejen. Ni verkar vara en störtskön arbetsgivare med rätt inställning.

  Svara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*