Telisol i media

 

Telisol i media

 

Telisol lurar kunder med isdn-budskap – Telekom idag

Vi skriver detta mest på grund av kuriosa, för att det är en del av vår historia. Artikeln publicerades 2009.

Det har runnit en del vatten under broarna sedan denna artikel publicerades av Telekomidag, Telisol har aldrig kommenterat artikeln vidare, förklarat varför vi egentligen blev beskyllda för att lura våra kunder. Nu gör vi det, håll till godo, det är en ganska ironisk historia.

Skärmdump tagen av Telisols dåvarande hemsida, publicerad av Telekomidag 11 dec 2009.Telisol Telekomidag ISDN Telia Alltele

Det började för många år sedan, Telia ville lägga ner ISDN Duo/Duocom. Vi på Telisol vet inte varför Telia ville lägga ner denna tjänst men så var det. Telisol har sedan många år tillbaka varit en marknadsledande leverantör av Telia Centrex växel, en lösning som var tänkt att ersätta kunderna som tidigare varit abonnenter på ISDN Duo.

Telia flaggar för nedsläckning av nätet

Telia publicerar ett slutdatum när tjänsten ska stängas och ger Telisol med flera uppdraget att hjälpa kunder att byta sina nuvarande växelplattformar med exempelvis Centrex eller liknande, vilket vi naturligtvis börjar med. Generellt så verkar kunder inte reflektera över detta utan budskapet och övergången flyter smidigt med hög kundnöjdhet.

PTS stoppar nedsläckningen

Post och Telestyrelsen sätter nu foten i dörren som ska stängas. Man upplyser Telia om att de inte får släcka ner ISDN Duo och beslutet om nedsläckning skjuts på framtiden. Telisol får inte tillgång till denna information och samtidigt så kontaktar en återförsäljare till Telia, ECTS, numera IT-Relation, Telekomidag för att berätta att Telisol lurar kunder med falskt ISDN budskap. Vi kan bara anta att ECTS vid tidpunkten förlorade kunder på grund av Telias kommande nedsläckning och kände sig tvungen att agera. Inget ont i det, men varför attackera Telisol och inte Telia?

Telisol lurar kunder med isdn-budskap

Stor svart rubrik! Vår dåvarande VD har blivit uppringd och fått frågor som han försökt svara på, -Vad är skillnaden på ISDN Duo och ISDN Duocom. Han kan naturligtvis inte svara på detta, vi är övertygande om att om Telias VD fått samma fråga då, så hade inte heller han kunnat svara på det. Det är ju inte VD:s dagliga verksamhet att arbeta och sätta sig in i detaljerade tjänster.

När man närmare granskar artikeln så blir det otroligt roligt och ganska ironiskt. Rubriken säger att Telisol lurar kunder men artikeln handlar inte egentligen om Telisol utan om att Telia har knapphändig information om vad som gäller.

Humorn

Nu kommer vi till det roligaste av allt: Bredvid artikeln om Telsols bluff-försök finns det en banner, en köpt reklamplats, där Alltele skriver: – Telia släcker ner sitt ISDNnät, Hur gör du?

 

Sydsvenskan dec 2014

Artikel publicerad gällande Telisol Outlet till förmån för hemlösa

I en låda hos företaget Telisol på Jörgen Kocksgatan i Malmö ligger det nya Iphone–, Samsung–, Nokia– och Sonytelefoner. De har varit ute hos kunder till företaget men skickats tillbaka på grund av felbeställningar eller skadade kartonger. Läs hela Artikeln

Jakob Svärd Telisol Outlet hemlösa telekom telekombranschen välgörenhet malmö företag stadsmissionen

BILD: ALBIN BRÖNMARK

BILD: ALBIN BRÖNMARK

 

Artikel publicerad gällande Telisol Outlet till förmån för hemlösa