Telisol släpper telefonoutlet i samarbete med Skåne Stadsmission

Jag brinner för hemlöshet! Kan man säga så? Jag skulle annars skriva att jag – Brinner för att motarbeta hemlöshet eller är emot hemlöshet… Egentligen spelar det ingen roll för min erfarenhet är att människor läser det de vill läsa och inget annat. Mitt engagemang i hemlöshetsfrågan går tillbaka till tidigt 2000tal. Jag var då verksam inom digitala medier och drev igenom att vi som bolag skulle, under en natt, bygga www.aluma.se*, gratis! Ett projekt som definitivt öppnade mina ögon. Jakob Svärd, Telisol AB *Aluma var de hemlösas tidning och såldes av hemlösa mellan 2001-2011.

En idé föds

I maj 2014 skrev jag, utan att tänka mig för på Telisols Facebooksida: Den omedelbara effekten på inlägget var att vår interna företagskultur stärktes, medarbetare kände sig stolta över inlägget. Detta är Telisols vinst och det innebär att engagemanget inte är helt osjälvisk.   Som jag sa tidigare, folk läser det de vill läsa och reaktionerna var minst sagt blandade. De negativa kommentarerna tog jag minst sagt personligt enda tills jag insåg att det är okej, det är okej att de uppfattar det negativt och framförallt fick det mig att fundera. – Kan vi göra något mer? Har de negativa rösterna ett budskap som jag borde göra något av.  

Vad ska vi göra

Telisol Outlet ska sälja telefoner och ge försäljningsintäkterna till Skåne Stadsmissions arbete för personer som lever i hemlöshet! Telisol arbetar med telekomlösningar för företag i Sverige. Det händer relativt ofta att vi får tillbaka telefoner från våra kunder. Anledningarna kan vara många men de har 2 saker gemensamt och det är, vi kan inte sälja dem som nya och de är i princip oanvända. Telisol kommer via Facebooksidan www.facebook.se/Telisol att auktionera ut telefonerna och oavkortat skänka alla intäkter till Skåne Stadsmission.  

Vad kommer effekten att bli

Förhoppningsvis kommer Telisol Outlet att kunna ge betydande bidrag till Skåne Stadsmission som arbetar för personer som lever i hemlöshet och annan social utsatthet i Malmö, Lund, Kristianstad och Helsingborg. Vi hoppas också att de människor som köper telefonerna känner att de kan göra skillnad då vi tillsammans bidrar till ett bättre samhälle.  

Skåne Stadsmission om samarbetet

Skåne Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och hemlöshet. Det gör vi genom akuta insatser, som att erbjuda något att äta, en dusch och rena kläder eller en säng för natten. Men vi arbetar även för en varaktig förändring med att ge råd, stöd och kraft. Samarbetet med Telisol är innovativt och engagerande. Fokus för företaget är inte främst att stärka sitt eget varumärke utan det handlar om ett ärligt engagemang för att göra situationen bättre och mer värdig för alla dem som dagligen vänder sig till någon av Skåne Stadsmissions verksamheter. Telisols initiativ bidrar till att vi kan fortsätta med vårt arbete, säger Cecilia Bruhn, chef för insamling. läs mer om Telisol och Stadsmissionen

 

Övrigt

Alla siffror, all försäljning samt intyg på att allt som skänks till Skåne Stadsmission kommer att redovisas. Ingen kommer att bli registrerad eller utsättas för någon typ av marknadsföring, direktreklam etc. Telisol Outlet och www.facebook.se/Telisol innehåller inga andra erbjudande utan finns enbart för att berätta om våra värderingar, varför vi finns, vilka åsikter vi har osv. Vi uppmanar alla att gå in på Telisol Outlet för mer information eller gilla vår Facebooksida, www.facebook.se/Telisol för att ta del i arbetet mot en bättre värld.   Vår Outlet finns nu även på Blocket. Se länk Telisol