Vi på Telisol är stolta över att kunna publicera att vi är sponsor till ett barnlag inom fotboll. Nedan är utifrån lagets perspektiv och vi stöttar och delar värderingarna till hundra procent! 


BK Höllviken – Pojkar/Flickor 2010 inleder arbete för lika förutsättningar

I januari 2015 startade verksamheten för pojkar och flickor födda 2010 i BK Höllviken. Först kallades verksamheten ”Boll & Lek”, numera ”BK Höllvikens Fotbollsskola”. Första träningen var vi 12 barn, idag är vi drygt 45 barn/träning och vi växer stadigt.

Tidigt började ledarna för verksamheten föra diskussioner om värderingar, värdegrunder och det sociala ansvar vi har för barnen som tränar hos oss. – Det viktigaste är att vi försöker bygga en verksamhet som gör att alla barn känner sig välkomna. Vi vill sprida detta budskap så att fler barn kommer till våra träningar.

Barn har olika behov, är i olika utvecklings och mognadsstadier och det är viktigt att vi som ledare försöker se varje enskild individ och tillgodoser dessa behov, det handlar om att se varje individ och att alla barn känner sig individuellt uppmärksammade. Om vi exempelvis har ett barn som har speciella behov så är det vår ambition att tillsammans med information från barnens föräldrar arbeta med det enskilda barnet, allt för att just detta barn ska må bra av den aktivitet vi bedriver. Vi inser att detta är ambitiöst, men vi siktar högt och hoppas att nå så långt som möjligt.

För oss ledare är det lika viktigt att lära sig respekt för varandra, alla människor och barns lika värde, som att lära sig fotboll

Sponsorer, en värderingsfråga

Vi började, antagligen, ovanligt tidigt att prata sponsorskap och enades om att redan nu börja bygga en lagkassa som kan stödja vårt arbete. Därför är det viktigt för oss i Pojkar/Flickor 2010 att arbeta med sponsorer som förstår VARFÖR vi gör det vi gör och också förstår varför de stöttar oss.

Utrustning, en rättighet för alla barn?

Vanligt förekommande är olikheter i barnens utrustning. Man måste respektera att föräldrar inte omgående åker och handlar alla utrustning till sitt barn. Många föräldrar vill ju se, – Kommer mitt barn att fortsätta med fotboll? Och så vidare. Vi valde därför att ta bort dessa beslut från föräldrarna och första sponsringen har genererat att vi har köpt in likadana träningskläder till alla barn. Dessa delades ut i samband med en jättestor skattjakt på Höllvikens IP. Vi är tacksamma för de sponsorer som valt att stötta detta projekt, det är jätteroligt att se stolta barn som har ett gemensamt intresse och likadana kläder.