Sträck på er! Känn er stolta! Den här artikeln är till er som arbetar för ett bättre telekomsamhälle, till alla er som vill förändra bilden av vad som är möjligt, till alla er som arbetar på Telisol.

Nyskapande uttalsutbildning

Det finns idag ett företag som heter Självbildarna. Detta företag hade inte funnits om Telisol inte agerat på sitt eget vis, präglat av sin kultur. Det var på Telisol vi gjorde valet att investera i en person som var enormt kunnig och hade hög färdighet inom sitt yrke men saknade språk och uttal i svenska. Vi hade kunnat ta den lätta vägen, följt trenden och väntat på en människa som inte innebar ett engagemang för oss som företag men så fungerar inte vi. Vi hittade lärare, som inte fanns, vi uppfann något eget och löste situationen.

Telisol skapar trender

Telisol har alltid gått sin egen väg, anledningen till detta är för att vi som arbetar alltid väljer den väg som vi anser är bäst för alla ovan nämnda. Vi följer inte trender utan skapar trender som andra blir tvingade att följa. Vårt agerande skapar möjligheter för utveckling. Det märks inte minst när tidigare anställda gått vidare till andra företag. Ur Telisol har det utvecklats ganska många nya företag. Vissa företag har fått nya avdelningar på grund av människor som utbildats och utvecklats inom Telisol.

Jag började min anställning på Telisol i Göteborg 2009. Det var mitt första jobb som säljare och även om jag kände mig redo att anta utmaningen så var man såklart lite ängslig inför vad som komma skulle. Men vilken resa det var som började på Telisol!

Men så här drygt 7 år efter min första dag på Telisol så vill jag verkligen tacka för min chans och att jag fick möjligheten och jag tog den. Egenskaper som jag idag är beroende av såddes som frö på Telisol. Min självständighet, min ansvarskänsla, min drivkraft att nå mål konkretiserades och är nycklar i min vardag än idag.

Fredrik Bergström, tidigare anställd på Telisol

När du som anställd kommer till Telisol så är det lätt att inte se sin del i det stora hela. Gör jag detta för mig själv, för min chef, för mina kollegor, för våra kunder eller leverantörer. Antagligen gör du det för alla ovanstående men faktum är att Telisol som organisation gör så mycket mer och det gäller alla som arbetar oavsett vad du arbetar med. Sträck på er! Var stolta och tack för att ni finns!

 

Patrik Södergren, Malmö, 31 mars 2016