Det är ingen nyhet att Telisol arbetar mot en rättvisare värld, präglat av mångfald och samhällsansvar. Tidigare engagemang i frågan om hemlöshet (Genom auktionssidan Telisol Outlet), under hösten valde Telisols ledning, med VD – Patrik Södergren i spetsen att satsa på en kvinna med utländsk bakgrund och stora språkliga och kommunikativa svårigheter. Kvinnan erbjöds anställning och undervisning under arbetstid. Nu har Patrik och ledningen i Telisol beslutat att sponsra Pride i Kristianstad och som vanligt är stödet mer än bara ekonomiskt. VD Patrik Södergren har skrivit låten tillsamman med Erik Nielsen och Dick Örnå.

 

I grund och botten handlar det om mångfald. Mångfald är nästan ett helt urvattnat begrepp och associeras oftast till integration och invandringsfrågan. För mig och även Telisol är det så mycket mer än bara det. Det handlar om att ta hand om varandra, oavsett var du kommer ifrån eller vem du väljer att älska. Det viktiga är väl att du älskar!

 

Att en VD på ett telekomföretag skriver en låt till Pridefestivalen är väl ganska ovanligt? Jo att en VD, oavsett företag, skulle skriva en låt till Pride är nog ovanligt.

Telisol-15-sv

 

Men med Patriks bakgrund är det egentligen inte konstigt överhuvudtaget. Under 80-talet var han mer känd som: Stevie Rose i hårdrocksbandet Bad Habit. Bl.a. omnämnda i Boken om OKEJ: 80-talets största poptidning.

 

Entreprenören och producenten

Patrik har sedan dess startat verksamheter i olika konstellationer. Bland annat Momail tillsammans med bland annat Johan Staël von Holstein, Telisol och operatören Corety är exempel på några av de företag som Patrik varit initiativtagare till. Simultant så har Patrik genomfört en producentutbildning och driver en liten studio i hemmet på Limhamn

 

”Jag sitter idag som VD på Telisol, en ganska ny roll för mig faktiskt. Jag är van vid att arbeta med start-ups. Fördelen är att detta behov mättas när jag får skriva och producera, dessutom till något som, förhoppningsvis, bidrar till ett bättre samhälle.”

 

Pridelåten

Låten som Patrik varit med och skrivit heter Celebrate Your Love och framförs av Erik Nielsen. Låten kommer att framföras på Pridefesten i Kristianstad den 2:a juli.